donacije...

Od srca se zahvaljujemo svim našim donatorima i to:

1. Japanskoj vladi, koja je obezbedila novac za postavljanje laminata u 8 učionoca i popravku krova

2. Norveškoj vladi, koja je pomogla sanaciju mokrih čvorova i kuhinje sa trpezarijom

3. IBL "Duga holding" AD, koja je obezbedila 1,6 tona fasakrila

4. Preduzeću "DESK" d.o.o. koja je poklonila školi 3 računara i 1 laserski štampač

5. TMF, koji je poklonio školi kompjuter sa laserskom štampačem

6. Opštini Novi Beograd i akciji “Demokratija za školu”, koja je obezbedila 60 klupa i 120 stolica

7. Firmi "RS Trem", koja je izradila projekat za kabinet TO

8. "MASS COMPANY" koja je obezbedila jedan kompjuter za biblioteku

9. Industriji građevinskog materijala MBC dd Stara Pazova, koje je obezbedilo 650 cigala

10. Građevinskom preduzeću "Ratko Mitrović", koje je obezbedilo 10 kubika peska

11. Gradskoj čistoći, koja je obezbedila 4 betonske žardinjere

12. MDS "Novi Beograd", koje je obezbedilo koševe i golove za sportske terene

13. Gospođi Branki Puzović, koja je poklonila 200 obrazaca pohvalnica i zahvalnica školi

14. Telekomu Srbije

15. UNIQA osiguranju

16. Predstavništvu SONY, za donaciju televizora

17. Preduzeću „Lasta“ za novu košarkašku tablu u fiskulturnoj sali

18. Vodoprivrednom preduzeću „Galovica“ za donaciju telefonske centrale i 7 telefonskih aparata marke „Panasonic“ i izdavačkoj kući „Most“ za donaciju knjiga namenjenih nosiocima diplome „Vuk Karadžić“

19. porodici Vojvodić za poklonjenih oko 160 knjiga i školske lektire za školsku biblioteku

20. MPS RS, za poklonjenih oko 105 knjiga, radnih sveski i drugih izdanja na engleskom jeziku

21. Gradskom sekretarijatu za obrazovanje, za 38 kompleta svezaka i olovaka

22. Ministarstvu prosvete, za 14 monografija: „Sveti Sava – princ i prosvetitelj“, „Sveti knez Lazar i kosovski zavet“ i „Sveti Nikola – pravilo vere i srpska slava“ , izdanja edicije „Svetigora“

23. Projektnom birou „RS Trem“ iz Beograda, u smislu izrade premera i predračuna za sanaciju dela krova školske zgrade

24. Agenciji „Cepelinturs“ iz Beograda, koji su donirali izlet za članove kolektiva: manastir Hopovo – Petrovaradin, Novi Sad – Temerin, poseta vojvođanskoj čardi

25. Norveška NVO „Save the children“ donirala računarsku opremu, dobijenu uključivanjem škole u projekat „Stvarnost i naše mesto u njoj – monitoring prava deteta“

26. Preduzeću „Srboeksport“ iz Beograda, koje je donacijom pomoglo da se u našoj školi organizuje opštinski šahovski turnir

27. Porodici Šešum, za donaciju lektire za školsku biblioteku

28. RK "Novi Beograd" i firmi "Martinović talas", za donaciju česme u školskom dvorištu

29. Porodici Simić, za donaciju računarskog kućišta

Svečanost povodom donacije vlade japana ...

Škola, sa svojim prijatnim i lepo uređenim ambijentom, predstavlja jednu od komponenata neophodnu za uspešan obrazovni proces. Ðaci treba da se u školi dobro osećaju, kao kod svoje kuće, jer škola je njihov drugi dom. U takvim uslovima oni uče, druže se i nose najlepše uspomene iz detinjstva.

Ulaganje u znanje jednog naroda se ne može izmeriti, jer znanje predstavlja najveće bogatstvo. Upravo zbog toga donacija Japanskog naroda u visini od 19.150,00$, koja je u našu Školu stigla posredstvom Japanske ambasade, obradovala je kolektiv, učenike i njihove roditelje. Zahvaljujući donaciji popravljen je deo krova – vrednost 10.150$, postavljen je novi pod u hodniku a 8 učionica krasi novi laminatni pod – vrednost 9.000$.

26.05. 2004. god. u OŠ »Ratko Mitrović« je održana svečanost povodom renoviranja 8 učionica, hodnika i dela krova, koje je izvršeno zahvaljujući donaciji vlade Japana. Svečanosti su prisustvovali NJ.E. gospodin Tanabe- ambasador Japana, sa suprugom i saradnicima, kao i pomoćnik ministra g-din.Prof. Pilipović, gradski Sekretar za obrazovanje g-đa Pjevač, predsednik opštine Novi Beograd g-din Ožegović, predstavnici medija, roditelji, učenici kao i članovi kolektiva.

U školi je tom prilikom postavljena izložba sa japanskim motivima i održana je priredba.Njegova Ekselencija g-din Tanabe obratio se prisutnima na srpskom jeziku. Izražavajući između ostalog veliko zadovoljstvo zbog novog ambijenta u učionicama, jer su po njegovim rečima zdravlje i obrazovanje najveće bogatstvo, gospodin Tanabe je istakao da je kao diplomata radio u mnogim zemljama. Učeći jezik zemlje domaćina, uvek se trudio da što bolje upozna narod i samu zemlju. Njegova misija je izmedu ostalog i da učvrsti prijateljstvo između naše dve zemlje.U svojim obraćanjima Prof.Pilipović, g-da Pjevač i g-din Ožegović su istakli da se prijateljstvo naroda Japana vidi po mnogobrojnim donacijama i izrazili su svoju zahvalnost. Posebno je puno simpatija i aplauza pobrala g-đa Pjevač završivši svoje izlaganje japanskom poslovicom:
»Ruke koje poklanjaju ruže, mirišu na njih«.

Donacija koju ste dali školi čini nas ponosnim, jer je jedan izuzetno vredan Japanski narod ugradio deo sebe u našu decu, na čemu smo Vam neizmerno zahvalni. Na ovaj način ste nam Vašu lepu i daleku zemlju na najbolji mogući način približili i trajno je ugradili u naša srca.


hvala telekomu i tehnikomu ...

Naša škola je jedna od tri škole u Beogradu i prva koja je dobila kompjutere u donatorskoj akciji »100 IT ucionica u osnovnim školama u Republici Srbiji », koju je » Telekom Srbije » organizovao u saradnji sa Ministarstvom prosvete i sporta i Ministarstvom nauke i zaštite životne sredine.18.01.2005. god. u školi je svecano otvoren kabinet za informatiku, koji sada ima 13 racunara koji su umreženi i prikljuceni na internet kao i laserski štampac. Po prvi put u akciji, školi je omoguceno i korišcenje ADSL usluge.Svecanosti su prisustvovali gospodin Prof. Dr Miodrag Ivkovic, direktor i koordinator donatorske akcije, gospodin Branimir Peric, direktor Direkcije za informacione tehnologije, gospodin Dejan Ognjanovic, šef u Direkciji za informacione tehnologije, predstavnici firme » Tehnicom computers » gospodin Radoslav Radojevic, generalni direktor i gospodica Nela Savic, direktor marketinga.
Firma Tehnicom computers je obavila sve poslove umrežavanja racunara. Ispred opštine Novi Beograd prisustvovao je gospodin Aleksandar Cordaš, zadužen za školstvo.Informacija o ovom dogadjaju je data na sajtu "Telekom Srbija" www.100itucionica.telekom.yu, kao i na sajtu škole www.osrm.edu.yu a o istom je dat prilog u trecem dnevniku RTS-a 18.01.2005.god.
Ekipa II programa RTS-a je u ponedeljak 31.01.2005. god. boravila u školi i napravila reportažu o našem kabinetu za informatiku koja je prikazana u okviru emisije PCTV u subotu 05.02.2005.god.