ЛУТКАРСКО ПОЗОРИШТЕ КОД КУЋЕ


27.04.2020.

ЛУТКАРСКО ПОЗОРИШТЕ КОД КУЋЕ

Ученици 2/2 су били вредни и маштовити. Луткарска секција је пробудила у овим вредним ђацима креативност.

Наши ученици су правили луткарске представе у својим домовима. Представили су свима познату басну „Лисица и гавран“. За реализацију саме представе пронашли су басну и преписали је, нацртали лутке, залепили ликове на картон и све то употпунили маминим варјачама. Ученици су самостално формирали позорницу помоћу трпезаријских столова, комода, столица, ћилима..... На тај начин су показали своју посебност.

Данило Минић се досетио да помоћу традиционалног ћилима и својих направљених јунака направи сцену. Веома храбро и самоуверено је изговарао текст басне. За крај, овај вредни дечак се поклонио, као прави глумац.

Игор Бановић је гласно и јасно изговарао реченице ликова и на тај начин нам је дочарао праву причу. Талентом за цртање, имитацију и глуму наш ученик показује како можемо да искористимо слободно време.

Матија Вуковић нам казује мудрости и поуку басне на оригиналан и креативан начин. Вешто сакривен испод „сцене“ дочарао нам је разговор ликова из басне.

Лара Клуз је показала своју машту, таленат и смелост у интерпретацији басне. Задовољство је пратити луткарску представу изнету на овакав начин.

Алекса Кнежевић у друштву свог брата Андреја, након представљања, као прави и озбиљни глумци извели су нам представу уз пратњу музике. Ова два дечака су показала труд и креативност, који ће све одушевити.

Погледајмо њихове представе, тако ћемо на тренутак отићи у право мало дечје позориште које делује тако озбиљно и занимљиво.

Браво за наше вредне и креативне ученике!

ученици II2 и учитељица Љубица Поповић

Наш видео можете погледати на следећем линку:

СВЕ НОВОСТИ