ДАН ШКОЛЕ „ОСМЕХОМ ДО ЗВЕЗДА“


09.06.2021.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО ФАЈЛОВЕ СА РАДИОНИЦА

Осмехом до звезда

Дан школе обележили смо 9. јуна 2021. године. Празнично расположени, ученици и запослени чекали су почетак свечаности. Ове године није организована традиционална прослава. Пандемија је зауставила школске представе, рецитације, хорско певање...Али није зауставила стваралачки дух и креативност. Научили смо да може другачије. Трагали смо за решењем и успели смо. Тимски смо осмислили начин прославе. Одлучили смо се за креативне радионице. Пустили смо машти на вољу и настала је магија. Свако одељење од првог до осмог разреда било је творац једне радионице. Маштовите идеје и посвећен рад довели су до успеха. Радионице су биле разноврсне и занимљиве како учесницима, тако и гледаоцима.

Школско двориште било је позорница, а режисер је био стваралачки дух свих нас. Теме радионица показале су разноврсност школског живота и велику посвећеност раду.

У дворишту се играло, цртало, рециклирало, спортски надметало, возио се бицикл и учило о саобраћају, учио се енглески кроз игру, читале су се књиге и рецитовале песме, надметало се у знању, нагласио се значај екологије, плесало се чашама, учила географија, чак смо имали и изложбу кућних љубимаца. Од првака до осмака, сви су учествовали и сви су истакли да је циљ био забава и дечја креативност. Дружили смо се учећи кроз игру. Активности су се смењивале, свака следећа радионица била је ново изненађење.

Дан школе организован на нов и другачији начин био је освежење. Ученици су показали да могу сваку идеју да оживе. Осмех је био заштитни знак овог дана. Жеља, енергија и креативност обележили су Дан школе. Забележили смо тренутке и створили смо нове успомене.

Бојана Данчула Дејановић,

наставница српског језика и књижевности

Галерију слика ДАН ШКОЛЕ „ОСМЕХОМ ДО ЗВЕЗДА“ можете погледати на нашој страници "Галерија" или ОВДЕ

СВЕ НОВОСТИ