У СУСРЕТ САВИНДАНУ КРОЗ КВИЗОВЕ


26.01.2022.

Наши ђаци увек радо прихватају квиз као начин учења кроз игру. Тако је било и 25 и 26 јануара 2022 године, када смо, у школском холу, организовали квиз посвећен животу и делу Светог Саве. Међусобно су се такмичиле прво две екипе петог, па шестог разреда, а следећег дана три екипе седмог разреда и две екипе осмака. У динамичној и веселој атмосфери, уз присуство комисије – директора и школског психолога, подсетили смо се важних информација о првом српском просветитељу, архиепископу, писцу и народном лекару. Низала су се питања водитеља, али и брзи одговори представника екипа. Нашим такмичарима није било тешко сетити се имена Савиних родитеља - Немање и Ане, места монашења младог Растка – манастира Пантелејмона, задужбине Савиног оца – манастира Студенице, знаменитог Милешева у коме су лежале Савине мошти после преноса из Трнова и др. При сваком следећем постављеном питању расла је напетост наших учесника и жеља да што пре заслуже бод за своје другаре. Заједнички утисак комисије је да су сви такмичари показали завидно знање, што потврђује и мала разлика у броју освојених бодова међу екипама – негде је био одлучујући само један бод. Посебно је било напето у тренутку изједначења резултата и постављања додатног, одлучујућег питања такмичарима.

Ипак, победу су однеле оне екипе чији су чланови давали најбрже тачне одговоре. Победници квиза посвећеном Светом Сави су екипе одељења V1, VI1, VII2 , а међу осмацима су најбољи били представници VIII2!

Нисмо сви могли бити победници, али смо се заједно забавили, освежили знање и нешто ново научили. Радујемо се неком следећем квизу у наредном периоду и новим победама наших ђака.

Данка Буха,

наставник српског језика и књижевности

Галерију слика "У СУСРЕТ САВИНДАНУ КРОЗ КВИЗОВЕ " можете погледати на нашој страници "Галерија" или ОВДЕ

СВЕ НОВОСТИ