ТРИБИНА РОДИТЕЉИ - ПРЕДАВАЧИ


21.03.2022.

Коју средњу школу одабрати? Шта ће бити мој позив? Чиме ћу се заправо бавити када завршим средњу школу? Оваква и слична питања муче осмаке. Ми смо им данас помогли да многе нејасноће разјасне.

Данас, 21.3.2022. године у нашој школи одржана је трибина „РОДИТЕЉИ ПРЕДАВАЧИ - ПРЕДСТАВЉАЊЕ ЗАНИМАЊА И НОВИХ ТРЕНДОВА У КАРИЈЕРИ И ОБРАЗОВАЊУ”.

Родитељи су представили занимања и различите професије, на занимљив начин истакли све битно у вези са својом професијом. У интеракцији са ученицима разјаснили су све недоумице. Ученици су добили корисне информације за свој будући школски и професионални живот.

Родитељи предавачи и гости на трибини су родитељи ученика наше школе. То су:

- Борис Ковачевић, лекар, педијатар, дечји кардиолог, који је презентовао лепе стране ове хумане професије и ученицима приближио ову дивну струку и изнео шта очекује једног опредељеног лекара и медицинског стручњака кроз професионални пут.

- Весна Браун, дипломирани економиста, која је ученицима изнела области рада економског стручњака и која им путем презентације разјаснила разлике у односу на правну струку и сличне професије.

- Иван Петровић, дипломирани инжењер електротехнике, ИТ стручњак, који је ученицима приближио и објаснио којим се областима бави ИТ сектор данас и на шта морају да буду припремљени уколико се буду определили за ову струку.

- Јелена Пете, дипломирани инжењер електротехнике, на приступачан начин објаснила инжењерство у целини и направила разлику између различитих области инжењерства и тако деци омогућила боље разумевање онога чиме се инжењери баве.

- Биљана Вуксановић, дипломирани психолог, стручњак из области људских ресурса, изнела је ученицима чињенице везане за правце промена у области професионалног развоја, скренула пажњу на нове терендове у областима рада и запошљавања и истакла битне чињенице везане за професионални развој појединца.

Они су одвојили своје време и припремили занимљив и користан материјал за наше осмаке. Овом приликом им се срдачно захваљујемо на уложеном труду и времену!

Гордана Блажовић, школски психолог

СВЕ НОВОСТИ