ЕКСКУРЗИЈА УЧЕНИКА ОСМОГ РАЗРЕДА


03.04.2022.

Екскурзија! Признајемо да је ово омиљена реч из школског живота. Нема бољих успомена и лепших прича од оних са школских екскурзија. И у зрелим годинама тако се живо сећамо свих детаља, заљубљивања, тајних разговора и авантура са овог путовања.

Наши осмаци су 3.4.2022. године кренули на тродневну екскурзију. Први локалитети и прве успомене. Обишли су Текериш, упознали се са детаљима Церске битке и тако научили много више него у школској клупи. Следећа станица је манастир Троноша. У славу великом Вуку Караџићу, мудре главе наших ученика сигурно су запамтиле све што су чули и видели.

Другог дана наши осмаци настављају да уживају. Нису наспавани, али су одлично расположени и веома знатижељни. Обишли су Соко град и Тршић, а уживали су и у чарима етно села „Азбука“. Трећег дана су обишли околину Тршића, завирили у краљевске одаје и дотакли плаховиту Дрину. Директорка и одељењске старешине побринули су се да екскурзија прође безбедно, али и незаборавно.

Три дана су прошла, а успомена је толико да ће се дуго препричавати. Лепота наше земље, лепота младости, лепота дружења – ово су одреднице из записа са екскурзије „Раткових“ осмака.

Памтићемо, памтићемо!

Бојана Данчула Дејановић,

наставница српског језика и књижевности

Галерију слика "ЕКСКУРЗИЈА УЧЕНИКА ОСМОГ РАЗРЕДА" можете погледати на нашој страници "Галерија" или ОВДЕ.

СВЕ НОВОСТИ