nagrade...

U širokoj lepezi učenika od prvog do osmog razreda veliki broj dece je na različite načine afirmisalo sebe i našu školu.
Naš kolektiv sa puno stručnosti i uz veliko angažovanje razvija u njima najbolje osobine, takmičarski duh, ističući u prvi plan prave vrednosti sa kojima se svi možemo ponositi.

Možemo se pohvaliti značajnim uspesima na takmičenjima iz svih oblasti, od Opštinskog do Saveznog nivoa.

Sloboda pozitivne dečije misli, bogatstvo ideja i razigrana mašta su nešto što nam je u ovoj školi dragoceno i što želimo sa velikom pažnjom i posvećenošću da negujemo. Upravo iz tih razloga posebnu pažnju posvećujemo vizuelnim - LIKOVNIM I PRIMENjENIM UMETNOSTIMA.

(Rad Nevene Petrovićm - "Ja u novom milenijumu")

specijalne nagrade...

Posebno izdvajamo PREDRAGA OBRADOVIĆA, kao izuzetno pametnog, obdarenog i talentovanog učenika, koji je osvojio veliki broj nagrada i doprineo i afirmaciji naše škole, a takođe je i učenik muzičke škole, instrument violina.
Od prvog razreda postiže odličan uspeh iz svih predmeta.
Član je likovne, horske i literarne sekcije nižih razreda, pohađa dodatnu nastavu iz matematike.
Predragova učiteljica Olgica Gromilić veoma je zaslužna za njegov uspeh, jer kod svojih učenika razvija samostalnost, istraživački duh i podstiče ih u svim nastavnim i vannastavnim aktivnostima.
O Predragovom svestranom intersovanju govore mnogobrojne osvojene nagrade...ART OLIMPIJADA

Ovog puta želimo da Vas upoznamo sa jednim od naših uspeha koji uveliko prevazilazi okvire ne samo naše škole i okruženja, već i naše države. Međunarodna organizacija čiji rad je vezan isključivo za decu i podsticanje njihovog stvaralaštva INTERNATIONAL CHILDART FONDATION, u saradnji sa svojim partnerima iz preko devedeset zemalja sveta svake četvrte godine organizuje dečju Art olimpijadu.
Art olimpijada počinje nacionalnim umetničkim takmičenjem, održavanjem nacionalnih izložbi i izradom kataloga najušpesnijih radova na nacionalnom nivou, a završava se internacionalnim ChildArt festivalom koji se tradicionalano održava na Nacionalnom trgu u Vašingtonu, SAD , na kome se pored izrade zajedničkih likovnih radova, održavanja seminara i umetničkih radionica odvija i predstavljanje kulturnih i umetničkih dobara svake od zemalja učesnica.
Partner za našu zemlju, koji brine o celokupnoj organizaciji ove dečje umetničke olimpijade na našem nacionalnom nivou je CENTAR OMLADINSKE INICIJATIVE iz Beograda.


Na Art olimpijadi za 2003. godinu, u konkurenciji sa 14.000 učesnika uzrasta osam do dvanaest godina iz 117 osnovnih škola, na nacionalnom konkursu PRVU NAGRADU je osvojila učenica šestog razreda naše škole NEVENA PETROVIĆ!
Njen rad se nalazi u Americi i predstavljaće našu zemlju na završnom Međunarodnom festivalu dečje umetnosti u Vašingtonu, kao i na putujućim, pratećim izložbama Art olimpijade širom sveta.
Tema konkursa "JA U NOVOM MILENIJUMU" trebala je, kako kažu i sami organizatori "da podstakne i ohrabri decu da razmišljaju o budućnosti i njihovoj ulozi u njoj, kao i da daju svoj odgovor na izuzetno bitna pitanja: "Kako ja vidim sebe?", "Kako vidim svet oko sebe?" i "Sta mogu da uradim da ga promenim?". Po rečima organizatora naša Nevena je definitivno uspela da na oslikanom papiru izrazi svoje kreativno viđenje kakav bi taj svet oko nas trebao i mogao da bude.


JOŠ JEDAN LIKOVNI KONKURS...
Mora se spomenuti da Art olimpijada nije jedini naš uspeh ove vrste.
Treba istaći naše učenike Luku Minić, Sonju Zarić i Zvezdanu Bajić koji su 2004. godine, osvojili tri prve nagrade saveznog ranga na konkursu dečijih likovnih radova na temu «Stvorimo bolji svet za decu» koji je organizovao Geografski institut u saradnji sa Ministarstvom prosvete i sporta Republike Srbije i Internacionalnom kartografskom asocijacijom.
Njihovi radovi su otputovali u grad Durban u Južnoafričkoj republici, gde takođe reprezentuju šta sve naša deca umeju i mogu i koliko bogatu maštu imaju.