О нама...

ОСНИВАЊЕ ШКОЛЕ

Далеке 1972. године на песку између високих бетонских зграда грађевинско предузеће "Ратко Митровић" је изградило савремени објекат калифорнијско – скандинавског типа специфичног изгледа. Аутор Петар Петровић, архитекта, добио је Октобарску награду за овај пројекат.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

3Д-модел школе направљен у програму Гугл скечап (Google Sketchup).
Овај модел је направила ученица Валентина Говедарица, током школске 2012/2013. године, похађајући наставу Техничког и информатичког образовања код наставника Ненада Влајковића у одељењу 62
.

ИЗГЛЕД И ОПРЕМЉЕНОСТ ШКОЛЕ

Школска зграда са двориштем заузима простор од 4 200 m2. Од тога је двориште површине око 2 200 m2. У њему се налазе спортски терен за мали фудбал, рукомет и кошарку, као и стаза за скок у даљ. Двориште представља пријатну амбијенталну целину са зеленим површинама и поплочаним стазама за шетњу, као и бетонским клупама, које пружају могућност наставе у екстеријеру. Украс школског дворишта је уметничка скулптура "Читачица" аутора Торњанског. Објекат располаже са 3 824 m2 радног простора: 16 учионица, кабинетима за информатику, техничко образовање, биологију и хемију, физику и физичко васпитање. Од дванаест учионица у приземљу, свака чини посебну целину и има директан излаз у сопствени атријум, који је замишљен као тип учионице у природи, у којој такође може да се изводи настава.

Школа располаже са:

- у потпуности реновираном библиотеком
- фискултурном салом
- пријатно уређеном кухињом са трпезаријом
- пространом зборницом
- канцеларијама
- мултимедијалном учионицом

ПРЕДНОСТИ НАШЕ ШКОЛЕ

Мањи број ученика по одељењима омогућава осмишљавање и остваривање разноврсних метода рада, већу посвећеност наставника сваком ученику, као и активно учешће сваког ученика у настави, што представља организацију рада у складу са захтевима реформе. Захваљујући малом броју ученика у школи влада присна атмосфера. С обзиром да се настава одвија у само једној - преподневној смени, школа у поподневним сатима пружа многобројне и разноврсне могућности за ваннаставне активности, као и културне, забавне и спортско–рекреативне садржаје. У циљу побољшања и осавремењивања наставе уводи се аудио–визуелна и драмско–сценска метода. У школи се уче два тренутно најтраженија језика, енглески и намачки.