Путујућа учионица


30.10.2018.

Ученици млађих разреда су у оквиру реализације путујуће учионице почетком месеца обишли знаменитости града Београда и оазу природе „Радмиловац“.

Ученици I и II разреда су 30. октобра посетили Огледно добро „Мали Дунав – Радмиловац“, где су поред визуелног доживљаја, били у прилици да чују занимљиве приче и предавања изузетно гостопримивих стручних водича, особља Пољопривредног факултета Универзитета у Београду.

Том приликом ђаци су обишли специјализоване центре за воћарство, пчеларство, као и центар за рибарство и примењену худробиологију – „Мали Дунав“. Поред врхунских предавања о живом свету Радмиловца, ђаци су уживали и у вожњи бродом, пецању, разгледању великог акваријума, сојенице и аласке колибе. На крају посете организован је спортско – рекреативни програм предвођен професионалним рекреаторима.

Ученици III и IV разреда су 01. новембра обилазили сам центар града Београда, и том приликом су посетили Калемегдан, Цркву Ружицу, Саборну цркву и Конак кнегиње Љубице. Током сунчаног преподнева ђаци су „путујући кроз историју“, уз зивописну реч професионалног водича, имали прилику да се упознају са обележјима различитих епоха, почев од периода турске власти, па све до краја 19. века. На Калемегдану су посетили споменике, војни музеј на отвореном, и имали време за игру, одмор и дружење.

СВЕ НОВОСТИ