О нама


Прави избор

ОСНИВАЊЕ ШКОЛЕ

Далеке 1972. године на песку између високих бетонских зграда грађевинско предузеће "Ратко Митровић" је изградило савремени објекат калифорнијско – скандинавског типа специфичног изгледа. Аутор Петар Петровић, архитекта, добио је Октобарску награду за овај пројекат.

3Д-модел школе направљен у програму Гугл скечап (Google Sketchup).

Овај модел је направила ученица Валентина Говедарица, током школске 2012/2013. године, похађајући наставу Техничког и информатичког образовања код наставника Ненада Влајковића у одељењу 6/2.

ИЗГЛЕД И ОПРЕМЉЕНОСТ ШКОЛЕ

Школска зграда са двориштем заузима простор од 4 200 m2. Од тога је двориште површине око 2 200 m2. У њему се налазе спортски терен за мали фудбал, рукомет и кошарку, као и стаза за скок у даљ. Двориште представља пријатну амбијенталну целину са зеленим површинама и поплочаним стазама за шетњу, као и бетонским клупама, које пружају могућност наставе у екстеријеру. Украс школског дворишта је уметничка скулптура "Читачица" аутора Торњанског. Објекат располаже са 3 824 m2 радног простора: 16 учионица, кабинетима за информатику, техничко образовање, биологију и хемију, физику и физичко васпитање. Од дванаест учионица у приземљу, свака чини посебну целину и има директан излаз у сопствени атријум, који је замишљен као тип учионице у природи, у којој такође може да се изводи настава.

Школа располаже са:

- у потпуности реновираном библиотеком

- фискултурном салом

- пријатно уређеном кухињом са трпезаријом

- пространом зборницом

- канцеларијама

- мултимедијалном учионицом