Господин у малом - Коста Стојановић


3.7.2019.

У свакој генерацији се појави само неколико њих који још од раног детињства понесу ову титулу. Она њих просто прати кроз цео живот, природно, као да су се са њом родили. Е, баш такав је НАШ Коста Стојановић. Прави мали господин.

Кажу да интелигенција није само знање, већ и способност да се разумеју други, да се са уважавањем и достојанствено негодује, да се понашамо скромно и пристојно у свакој ситуацији, да неприметно, али стварно неприметно, помогнемо другом, да смирено и стрпљиво саслушамо другог. Е, баш такав је наш Коста, паметан и културан, миран, али и враголаст, озбиљан, али и насмејан, смирен и стрпљив, искрен и племенит. Сваку шалу прими са смешком,без љутње. Сваку критику прихвати покорно, без бунта. Зна за ред и поштовање према старијима. Сви ми га радо присвајамо и са поносом кажемо : „ Он је МОЈ ДРУГ!“ „Он је МОЈ ЂАК!“ „Он је МОЈ СИН!“

А, ко не би пожелео таквог друга, ђака или сина !

У току свог осмогодишњег школовања се показао и доказао као изузетан математичар, физичар и спортиста и освојио 24 награде и 5 похвале на такмичењима. Па није за чуђење што је на пријемном испиту за упис у Математичку гимназију освојио максималних 100 поена. Ето зашто је Коста ученик генерације наше школе. Сви ми, познавали Косту или не, не можемо а да оваквом детету не пожелимо и не предвидимо лепу и блиставу будућност. Срећно Коста где год те путеви одвели! Бићеш ти ВЕЛИКИ ГОСПОДИН једног дана.

B.H.

СВЕ НОВОСТИ