Eкскурзија за ученике седмог разреда


1.10.2019.

МАНАСТИР РЕСАВА – РЕСАВСКА ПЕЋИНА – ВОДОПАД „ВЕЛИКИ БУК“ – МАНАСТИР МАНАСИЈА

Ученици седмог разреда наше школе су 30.09. и 1.10.2019. године боравили на дводневној екскурзији у Деспотовцу. Када су чули куда путују, нису били задовољни јер су очекивали неку популарнију дестинацију. Међутим, одлука Министарства просвете је да ученике упозна са свим крајевима наше земље и жеља представника Школе да то буде мање популарна дестинација, показали су се као права одлука и прави избор. Локалитети су дивни и ученицима веома инспиративни.

У току првог дана обишли су Манастир Ресаву, Ресавску пећину и водопад „Велики Бук“ у Лисинама. Одреишта су била другачија, посебна и занимљива. У поподневним часовима стигли су у Деспотовац и сместили се у удобан и пријатан хотел „ТЛС“.

Другог дана су уређеном и безбедном пешачком стазом прошетали до Манастира Манасија. Лепоту манастира, употпунила је шетња кроз природу. После ручка аутобусом су отишли до Парка макета где су одслушали веома занимљиво предавање после ког су имали кратак квиз знања и дообили пригодне поклоне.

У Београд су стигли у тачно предвиђено време, пуни утисака и лепих успомена.

Програм екскурзије је веома садржајан и занимљив. Дестинација је за сваку препоруку свима који нису имали прилике да упознају овај део наше земље.

Одељењске старешине
Бојана Данчула Дејановић и Душан Павловић
в.д. директор школе
Светлана Милутиновић

Слике можете погледати у ГАЛЕРИЈИ

СВЕ НОВОСТИ