Tродневнa екскурзијa ученика 8. разреда


10.10.2019.

Наши осмаци кренули су на тродневну екскурзију 5.10.2019. године са својим одељењским старешинама Недељком Видовић и Јасмином Тицом. Вођа пута била је учитељица Драгица Верхоевен, а организација екскурзије поверена је агенцији Мивех из Београда.

Пут је водио ка: Гамзиграду, Фелих Ромулијани, Неготину, Мајданпеку, Лепенском виру.

Први дан смо посетили Гамзиград и разгледали царску палату Фелих Ромулијану у близини Зајечара, а затим смо видели Неготин, Родну кућу Стевана Мокрањца као и Кућу Хајдука Вељка Петровића.

Након тога смо наставили путовање ка граду Мајданпеку, где нас је дочекао предиван хотел Голден ин, затим вечера и дискотека.

Другог дана, 6.10.2019. године после доручка, упутили смо се ка Кладову у посету малом граду Фетисламу на обалама Дунава као и Хидроелектани ,, Ђердап 1“, где нам је, у пратњи стручног водича, омогућено разгледање и предавање о хидролектрани саграђеној 1970. године на српској и румунској страни Дунава.

Уживали смо и у погледу на прелепу Ђердапску клисуру и у разгледању монументалне фигуре Децебала, краља Дакије урађене у стени на румунској страни. По повратку у хотел ученици су користили слободно време, а затим после ручка организоване су им друштвене игре у сали за забаву. После вечере организована је и дискотека.

Трећи дан након доручка смо кренули у посету Рајкове пећине, која представља једну од најлепших пећина у Србији. Посебност ове пећине истиче се на сливу три реке. Јанковa, Пасковa и Рајковa река изградиле су читав систем дворана, канала и ходника у пећини.

По повратку у хотел сачекао нас је ручак, а затим смо напустили град Мајданпек и кренули ка Доњем Милановцу како бисмо обишли археолошки локалитет Лепенски вир. Тамо смо погледали кратак филм и саслушали стручно предавање о поменутом локалитету. Након тога смо наставили пут уз панорамско разгледање Голубачке тврђаве окружене широким зидовима.

У Београд смо стигли око 19 : 45ч , на плато где су нас сачекали и родитељи.

Вратили смо без икаквих проблема, уз прелепе утиске и са мноштвом незаборавних фотографија, као и уз похвале особља хотела и агенције. Генерација осмака школске 2019/2020. године, као и њихове одељењске старешине сачуваће дивно сећање на ову тродневну екскурзију.

Одељењске старешине, Јасмина Тица и Видовић Недељка

Вођа пута, Драгица Верхоевен

Београд 10.10.2019.

Слике можете погледати у ГАЛЕРИЈИ

СВЕ НОВОСТИ