Једнодневни излет у Војводину


11.10.2019.

Ученици 5. и 6. разреда наше школе су 11.10.2019. године били на једнодневном излету са својим одељењским старешинама. Организација излета поверена је туристичкој агенцији "Ласта". Дестинација: Београд - Идвор - Дворац Дунђерски - Нови Бечеј - Стари Бечеј

Ученици су обишли родну кућу Михајла Пупина у Идвору, као и задужбину и музеј познатог научника где им је одржано предавање и где су погледали филм о њему. Након тога, отишли смо у обилазак Дворца Дунђерски и упознали се са његовом историјом. Ученици су посетили овај занимљив дворац, стару цркву у непосредној близини и ергелу. У Старом Бечеју ђаци су имали прилику да виде и упореде српску православну и католичку цркву као и да самостално обиђу ову прелепу варошицу. Ученици су имали прилику да виде и споменик Петра I Карађорђевића и зграду општине у самом центру града. Као што је по плану и програму путовања предвиђено, ученици су ручали у ресторану "Тиски цвет" у Новом Бечеју.

Није било проблема током путовања. Вратили смо се у Београд у предвиђено време, пуни утиска и лепих фотографија. Дестинација је за сваку препоруку.

Одељењске старешине: Ивана Вујанац, Соња Пејановић, Весна Николић, Бранисава Булут и Ненад Влајковић

Вођа пута,

наставник Ненад Влајковић

Слике можете погледати у ГАЛЕРИЈИ

СВЕ НОВОСТИ