Обележавање дечије недеље у ОШ „Ратко Митровић“


13.10.2019.

Да право свако – дете ужива лако

У оквиру активности које су реализоване у току Дечије недеље, ученици првог и дргуог разреда, са својим учитељима су у уторак, 08. октобра 2019. године традиционало припремили свечани пријем ђака првака у дечју организацију “Дечији савез“. Ђаци другог разреда су за своје млађе другаре припремили здраву ужину, ВОЋНЕ ШТАПИЋЕ, који су им подељени након приредбе. В.д. директор школе је са ученицима 1. разреда разговарала о значају Дечије недеље, како обележавамо исту, и најавила им је изненађење од другара.

Ђаци прваци су певали песме„Ау, што је школа згодна“ и „Кад си срећан“ уз пратњу хармонике, коју је свирао учитељ Миша Попов. Ученицима првог разреда су подељени беџеви и ДОБРОДОШЛИЦА – „Најважније звање“, Златко Васић, чије су читање слушали са уживањем. Након свечане приредбе, ученици су се вратили својим дневним наставним активностима.

У петак, 11. октобра 2019. године, ученици млађих разреда су учествовали у манифестацији „Јесењи карневал“. Са припремљеним маскама и костимима, учесници карневала су отпочели шетњу из школског дворишта у пратњи својих учитеља и в.д. директорке школе до Основне школе „Ђуро Стругар“. Домаћини су нас срдачно дочекали, а ми смо им показали раскош јесењих боја на костимима. Учесници су наставили шетњу до оближњег вртића „Лане“, где смо дочекани са радошћу предшколаца и њихових васпитача, весело уз музику и песму. Донели смо им корпе пуне зрелих јабука и крушака, као мали знак пажње за указано гостопримство и дружење.

Руководилац ученичке организације „Дечији савез“
Катарина Пејовић

Слике можете погледати у ГАЛЕРИЈИ

СВЕ НОВОСТИ