Посетили смо „Сајам књига”


23.10.2019.

Леп октобарски дан у среду 23.10.2019. године ученици седмог разреда наше школе искористили су на најбољи начин. Посетили су Сајам књига са одељењским

старешинама Душаном и Бојаном и директорком Светланом. Циљ је био да се споји лепо и корисно и успели смо у потпуности да то остваримо.

На Сајам књига смо ишли градским превозом како бисмо ученике подсетили на правила понашања у саобраћају и обновили градиво са часова грађанског васпитања.

Пут је био кратак, али ученицима веома занимљив и испуњен шалама и „креативном галамом“.

Ученици су учествовали у свему што се тиче организације. Заједно смо куповали улазнице, сазнали шта је групна улазница и како се електронски очитава. Када смо ушли у хале, почело је уживање у царству књига. Ученици су три сата, шетали, разгледали, уживали и куповали књиге. На штанду Министарства унутрашњих послова научили су како се дају отисци и имали су прилике да пробају. На штанду издавачке куће „Лагуна“ своје књиге је потписивао наш познати глумац Андрија Милошевић, па су ученици могли да купе књигу „Мачак и скакутаво јаје“ и добију посвету аутора.

Ученицима је дата слобода да шетају и истражују, а наставници су им дали смернице шта би њима могло да буде интересантно. Након успешног и занимљивог обиласка, вратили смо се у школу са много утисака и занимљивих нових наслова.

Захваљујући родитељима наших ученика од 1. до 8. разреда који су донирали новац за школску библиотеку, обогатили смо је за двадесетак нових наслова који су потпуно нови, а за децу веома интересантни, јер су садржаји прилагођени њиховим интересовањима.

Закључак нас одраслих је охрабрујућ. Деца воле културу и културне садржаје, веома лепо реагују на овакве и сличне манифестације. Наш задатак је да их упознајемо са свим лепим и поучним и да им пружимо могућност да у томе уживају.

Одељењске старешине ученика 7. разреда

Бојана Данчула Дејановић и Душан Павловић

Слике можете погледати у ГАЛЕРИЈИ

СВЕ НОВОСТИ