Посета 13. Фестивалу науке


5.12.2019.

Ученици наше школе су 5.12.2019. године, у пратњи својих наставника, Весне Николић, Бојане Миловановић, Виолете Митић, Бојане Данчуле Дејановић и Браниславе Булут, психолога школе Гордане Блажовић и директорке Светлане Милутиновић, посетили Фестивал науке на Београдском сајму. Сајам је посетило 90 ученика од 5. до 7. разреда.

Тема овогодишњег 13. Фестивала је „Разоткривање", посвећено разоткривању заблуда и митова уз помоћ науке и научних достигнућа. На забаван начин упознали смо се са комплексним научним феноменима кроз различита предавања, изложбе, радионице и интерактивне поставке. Ученици су били веома заинтересовани и учествовали су активно у многим експериментима и радионицама. Неке од њих су: Мали корак за велико плаветнило, Енергија која покреће свет на боље, Рециклирајмо паметно, понашај се савесно, Еволуција од Африке до Европе, Научни парк за највеће радозналце, Точак науке, Археологија на длану, Ипак је округла, Роботика из школске клупе, Омиљени доктор у граду, Савршена експлозија, Царство Теслиних муња...

Срели смо и нашег Косту, ученика генерације, који је са максималних 100 бодова уписао Математичку гимназију. Сада је успешно учествовао у самом програму Фестивала.

Ученици су се на едукативан начин упознали са савременим технологијама и иновацијама. Одгледали су и представу са научним експериментима. Уз инструменте научни процеси претварали су се у забаву, игру и једно незаборавно научно искуство. Задовољни и испуњени жељно ишчекујемо следећи Фестивал науке.

Наставник географије,
Бранислава Булут

Слике погледајте у ГАЛЕРИЈИ

СВЕ НОВОСТИ