ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ У СТУДЕНТСКОМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ


28.01.2020.

У четвртак 23.01.2020. године организовали смо посету Делфи књижари у склопу Студентског културног центра. Неколико ученика старијих разреда (Андреј Терзић 6/1, Вања Добријевић 6/1, Даница Вукајловић 8/1, Софија Барић 8/1 и Драган Несторовић 7/2) у пратњи библиотекарке Сандре Репац и учитељице Биљане Штрбац,су присутвовали промоцији књиге Соње Ћирић „Нећу да мислим на Праг“.

Чули смо критичко мишљење Зоране Опачић и Зорана Пеневског, као и ученика наше школе. Ученици су са задовољством износили мишљење о књизи и постављали веома интересантна питања.

Сама ауторка књиге је одушевљена запажањем, коментарима и питањима ученика о њеној књизи. Поставили смо питање да ли ће изаћи и наставак на шта указује садржај књиге. Писац Соња Ћирић је изјавила да деца треба да се спремају за живот, што се односи на избор ситуација из живота које је обрадила у књизи. Није све само забава, постоје и тешки тренуци. Девојчица Дарја, главни јунак у њеној новој књизи, изабрала је борбу ( писање и читање књига). Она својим позитивним ставом и вредноћом преокреће ситуацију у своју корист тако да прича има срећан завршетак, а читалац жели још, жели наставак.

Са промоције смо изашли питајући се: „Када излази наставак романа?“

Реализатори: библиотекар Сандра Репац

и учитељица Биљана Штрбац

СВЕ НОВОСТИ