ОТВОРЕНА ВРАТА ШКОЛЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА У ОШ „РАТКО МИТРОВИЋ“


23.03.2020.

У четвртак, 12.03.2020. године врата наше школе су била отворена за родитеље и наше будуће прваке.

Директорка школе Светлана Милутиновић је срдачно поздравила родитеље и уз добродошлицу представила школу, секретара Сару Матејић , психолога Гордану Блажовић, као и учитеље који ће следеће школске године учити прваке.

Након представљања директорка је родитељима најавила филм „Занимљиве активности Школе “, који представља нашу школу и рад у њој. Родитељи су са великом пажњом и уживањем одгледали филм у коме су представљене све наше активности, како се одвија настава, разне манифестације, школска зграда као и награде које су ученици наше школе добили. Завршетак филма родитељи су поздравили аплаузом.

Психолог наше школе Гордана Блажовић је родитељима представила саму организацију наставе у првом разреду, говорила је о организацији продуженог боравка, безбедности ученика у школи, опремљености школе савременим техничким средствима и свему што је важно за први сусрет са школом. Упутила је родитеље на који начин треба да разговарају са дететом пре доласка на тестирање и послала им охрабрујућу поруку. Такође, педагог и психолог из Предшколске установе „11. април“ су родитељима дале упутства и предлоге како је најбоље дете припремити за полазак у први разред, затим које друштвене игре да играју, као и приче које треба да им читају. Акценат је на начину како развијати пажњу и концентрацију код предшколаца.

Након представљања школе, родитељи су имали могућност да постављају питања директорки школе, учитељима, као и психологу, у вези са свим што би могло да им користи и на тај начин се боље упознају са радом наше школе.

руководилац Тима за маркетинг школе

Јована Бркљач

Слике погледајте у ГАЛЕРИЈИ

СВЕ НОВОСТИ