НОВА ПРОЦЕДУРА УПИСА ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД


31.03.2020.

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ЗА ШКОЛСКУ 2020/2021. ГОДИНУ НА ОСНОВУ ДОПИСА МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА БРОЈ 610-00-00297/2020-07 ОД 30.03.2020. ГОДИНЕ

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи са Кабинетом Председника Владе и Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу припремило је нове процедуре уписа деце у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину.

У складу са тим обавештавамо вас:

Родитељу/другом законском заступнику деце која су стасала за упис у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину, од 01.04.2020. године биће омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу на територији Републике Србије преко Портала еУправа.

Услуга Исказивање интересовања за упис у основну школу има за циљ да школе евидентирају заинтересованост родитеља/ другог законског заступника за упис детета у њихову (одређену) школу. На овај начин школе ће оквирно знати број ученика првог разреда у школској 2020/2021. години што ће им између осталог омогућити бољу организацију образовно - васпитног рада.

Такође, родитељи будућих првака остварују комуникацију са школом у коју ће касније бити уписано њихово дете. Уколико родитељ не искаже заинтересованост, на овај начин, не доводи се у питање упис детета у први разред основне школе.

Након дефинисања уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање, електронском поштом биће послата нотификација о датуму уписа у основну школу.

На порталу еУправа, по дефинисању датума уписа у основну школу, биће доступна услуга е Заказивања термина за упис и тестирање.

Услуга е Заказивања термина за упис и тестирање омогућиће родитељима да једним одласком у школу заврше све активности везане за упис детета у школу. Преко апликације еУпис извршиће се повлачење података о ученику (из матичне књиге рођених, евиденције пребивалишта и из ИЗИС-а о обављеном лекарском прегледу) и упис. Након уписа детета у школу, истог дана, психолог односно педагог школе вршиће испитивање детета.

Обавештавамо родитеље који су поднeли молбу за упис детета у први разред до 1.02.2020. године да ће овлашћено лице школе уместо њих евидентирати све податке у апликацији Исказавање интересовања за упис у основну школу на Порталу еУправа.

Сви остали родитељи који желе да упишу дете у ОШ „Ратко Митровић“ могу то да ураде сами од 1.04.2020. године на Порталу еУправа у апликацији Исказивање интересовања за упис у основну школу или могу да позову број телефона 061 170 29 59 (свког радног дана од 9ч до 12ч), па ће то урадити секретар школе уместо родитеља.

За даље информације о УПИСУ У ПРВИ РАЗРЕД пратите сајт наше школе.

Директор школе

Светлана Милутиновић

СВЕ НОВОСТИ