НАСТАВА НА ДАЉИНУ


14.04.2020.

„НАСТАВА НА ДАЉИНУ“ КОРИШЋЕЊЕМ ПЛАТФОРМЕ „Microsoft Teams“

Поштовани родитељи, драга децо,

Циљ наше школе увек је био да пратимо све новине и тако осавременимо рад и омогућимо квалитетан наставни процес. Тренутно се у нашем образовном систему изводи „НАСТАВА НА ДАЉИНУ“. Сами сте сведоци потешкоћа, али и великог залагања школа и наставника да се настава што боље и квалитетније изводи. Наша школа је на самом почетку успоставила рад преко интернет странице на званичном сајту школе и уз вашу добру сарадњу код нас је извођење наставе на високом нивоу.

Увек може и боље. Анализирали смо све што смо и ми и ви уочили као недостатке и схватили смо да би нам прелазак на платформу за учење олакшао посао. Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедило је рад на Microsoft Teams платформи. Ја сам добила готове налоге за све запослене и све ученике. Та платформа ће сигурно имати место у образовању и када ванредно стање прође. Дигитални уџбеници ће бити обавеза у раду сваког наставника, а то је само један од показатеља да ће се дигитализација у настави развијати. Пробни завршни испит се ради преко налога који служе за регистрацију на ову платформу. Све су то чињенице које указују на то да је ова платформа најбољи и најсигурнији избор. Још једна веома битна чињеница је да је налоге и шифре за све ученике правило Министарство, што значи да су лични подаци ваше деце заштићени. Због свега наведеног, одлука наше школе је да у наредним данима сви радимо преко ове платформе.

Динамика преласка на платформу је у овом тренутку флексибилна, јер сви наставници прво морају да се упознају са оваквим начином рада како би наши ученици добили најбољи и најквалитетнији начин рада. До Ускрса ће се сви наставници регистровати, а одељењске старешине ће родитељима послати корисничка имена и шифре за ученике како бисте својој деци помогли да се региструју. У наредним данима материјал за учење биће постављан на сајт као и до сада, а неки наставници ће постављати истовремено и на платформу. После Ускрса ћемо сви прећи на платформу.

Одељењске старешине су добиле јасна упутсва како да родитељи пријаве своју децу на ову платформу. Упутства ће проследити родитељима из свог одељења. Регистрација је веома једноставна и не захтева другачије техничке могућности од оних које су биле потребне за учење преко школског сајта.

За ученике је рад на платформи једноставнији и бољи. Моћи ће на лакши начин да комуницирају са својим учитељима и наставницима, имаће јасан преглед својих задатака, моћи ће преко аудио везе да имају састанак са својим наставницима и тако чују ту „живу реч“ која највише недостаје у овим тренуцима. Стресне и временски ограничене провере знања, које се могу извести на платформама, неће бити извођене у овим тешким данима. Идеја рада на платформи има само један циљ, а то је лакше и квалитетније учење.

Београд, 14.04.2020. Директор школе

Светлана Милутиновић

СВЕ НОВОСТИ