УСКРШЊЕ КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ II


16.04.2020.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! УСКРШЊЕ РАДИОНИЦЕ II

Драги наши ученици,

Пре свега желимо да вам честитамо предстојеће ускршње празнике и да вам пожелимо да будете здрави и срећни уз своје најмилије и да нам останете тако вредни и креативни.

Ми смо пожелели да мало употпунимо ваше време и обогатимо ускршњу декорацију. Али, никако не можемо без вас. Сигурни смо да ћете ви сваком од ових радова додати много идеја, онако како само деца могу.

Хајде да почнемо са радионицом, коју је припремила учитељица Кристина Ракочевић. Реч је о „Де купаж“ техници, украшавања јаја. Замолите маму да вам помогне да обарите једно или више јаја. А учитељица ће вам показати како да уз помоћ салвета, које ћете да одаберете и припремите, маказа и мало маште можете да украсите ускршње јаје.

У другој видео радионици, учитељица Тијана Пејчић, показује како можемо да направимо ускршњег зеку. Пронађите једну чарапицу, узмите мало пирнича, фломастере и маказе. Пратите све што учитељица саветује и направите вашег зеку, који може да буде сјајан украс у било ком делу вашег дома или да вам послужи као један од ликова у вашој ускршној представи.

Долази нам празник на велика врата! Можемо то да обележимо са предивним ускршњим венчићем, који можемо да направимо, пратећи инструкције учитељице Биљане Штрбац. Припремите папир у боји, мало картона, маказе и сецкајте, спајајте... Додајте траку или мало канапа, вунице и закачите на врата вашег дома.

Хајде да помогнемо мами, да декорише васкршњу трпезу. У видео радионици, учитељица Виолета Ђурић нам открива технике, како можемо уз помоћ салвета и спајалице да направимо зеку. Пратите пажљиво све што учитељица ради, одаберите салвету и уживајте.

СРЕЋАН ПРАЗНИК! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Учитељице: Кристина Ракочевић, Тијана Пејчић, Биљана Штрбац, Виолета Ђурић.

СВЕ НОВОСТИ