ИНСТРУКЦИЈЕ ЗА РОДИТЕЉЕ О ОРГАНИЗАЦИЈИ ПРОДУЖЕНОГ БОРАВКА У ШКОЛИ


06.05.2020.

ИНСТРУКЦИЈЕ ЗА РОДИТЕЉЕ О ОРГАНИЗАЦИЈИ ПРОДУЖЕНОГ БОРАВКА У ШКОЛИ

Поштовани родитељи,

С обзиром на то да је један број родитеља исказао потребу за прихватом деце у продуженом боравку у школи, а због радних обавеза које имају, обавештавамо вас да ће од понедељка, 11.05.2020. године бити организован прихват једног дела ученика наше школе, уз примену свих мера заштите, и то ученика од првог до четвртог разреда. Прихват ће бити организован за ученике чији родитељи немају други начин за безбедан боравак деце, док су они одсутни због пословних обавеза. Ученици ће боравити у групама од највише девет ученика и једним наставником, при чему ће се инсистирати да размак између свих особа у просторији буде већи од 2 метра. Како боравак у групама по оценама епидемиолога и даље представља извесну претњу за ширење заразе, школа ће предузети све неопходне мере заштите, како би спречила даље ширење епидемије COVIDOM – 19:

- у школи ће се вршити стална дезинфекција простора, прибора и опреме, као и редовно проветравање простора;

- обезбеђена је сва неопходна заштита за запослене;

- на улазу у школску зграду биће постављена дезобаријера, као и дезинфекционо средство за руке;

Ради заштите и безбедности од ширења заразе, молимо све родитеље да обрате пажњу и поштују следеће препоруке:

-Децу доводити до унапред означеног простора за прихват деце.

-Родитељ је обавезан да када доводи дете у објекат, носи заштитну маску која прекрива нос и уста, да дезинфикује руке средством на улазу, да обавезно пређе преко дезобаријере за обућу, да се на улазу задржи што је краће могуће и да кад год не мора, не улази у школу, како при довођењу, тако и при одвођењу детета (дежурно лице на улазу биће задужено за прихват деце и позивање деце када родитељ дође по дете).

-При довођењу и одвођењу деце из школе, родитељи су дужни да одржавају минималну удаљеност од других лица, минимално 2 метра.

-Родитељи могу доводити децу најраније у 7 часова и 30 минута, а најкасније их преузети у 16 часова и 30 минута, при чему родитељи свакодневно обавештавају дежурног наставника да ли ће сутрадан дете боравити у школи или не.

-Родитељи треба да доставе школи доказ о њиховом ангажовању у виду потврде од стране послодавца да су оба родитеља ангажована на послу и да им није могуће организовати рад од куће, како бисмо избегли неоправдано пријављивање за коришћење групног боравка.

-Партнерски однос родитеља и запослених током трајања пандемије, посебно би требало да се заснива на искрености и узајамном поверењу, отвореној комуникацији и одговорности.

-Родитељи су дужни да обезбеде посебну флашицу за воду за своје дете која ће бити само за његове потребе.

-Препорука је да деца доручкују код куће, а школа ће обезбедити ручак наручивањем од добављача.

Уколико, драги родитељи, имате било каквих недоумица, стојимо вам на располагању!

Желимо вам да останете добро и здраво и надамо се да ћемо заједничким снагама ускоро победити епидемију!

Управа школе

СВЕ НОВОСТИ