СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ЂАКА ПРВАКА


31.08.2020.

Ове школске године наша школа је постала богатија за чак четири одељења ученика првог разреда. Све нас је то јако обрадовало!

У то име, у понедељак, 31. августа 2020. године, потрудили смо да дочекамо наше ђаке прваке и учинимо им полазак у школу посебним.

Ученици су долазили, у 4 различитита термина, због поштовања епидемиолошких мерапо групама, према унапред објављеном распореду у школско двориште, где је био организован свечани пријем. Весело, уз звуке многобројних дечијих песама, школарци су се храбрим корацима упутили ка школи. Дочекали су их директорка, психолог и њихови учитељи. Директорка школе је упутила добродошлицу и свима је пожелела срећан почетак нове школске године у ванредној ситуацији, као и да сви првенствено будемо здрави и одговорни према другима, сходно ситуацији.

Директорка и психолог школе су упознали родитеље са начином и организацијом рада школе у ванредним околностима. Родитељима су дата неопходнаупутства, како би свима овај важан период у животу, протекао што је могуће једноставније и безбрижније.

Наши прваци су на Свечаном пријему остављали отисак свог прста на „Генерацијском дрвету за 2020/2021. годину“, добили су качкет у боји свог одељења и послужили се бомбонама,након чега су одлазили у своје учионице, по групама од 15 ученика. Сваког ђака првакаје на школској клупи чекао традиционлно припремљен поклон - медењак, балон и дечји часопис „Витез“.Најмлађи ђаци су имали прилику да се фотографишу у посебно израђеном раму „Први дан у школи“, како би започели да нижусвоје школске успомене. На крају су се сви заједно фотографисали испред школске зграде, насмејани и спремни за велики почетак.

Сигурни смо да ће нашим ученицима, први дан школе остати у најлепшем сећању!

Драга децо,

добродошлицу и срећан почетак,

жели вам колектив ОШ „Ратко Митровић“

Фотографије " Свечани пријем ђака првака " можете погледати на нашој страници ГАЛЕРИЈА или ОВДЕ

СВЕ НОВОСТИ