ЈЕСЕЊИ КАРНЕВАЛ


01.10.2020.

„ЈЕСЕЊИ КАРНЕВАЛ“ – ШЕТЊА ОД ШКОЛЕ ДО ФАКУЛТЕТА ДРАМСКИХ УМЕТНОСТИ

И ове године наша школа је свечано обележила долазак новог годишњег доба! Радујући се њеним бојама, плодовима и лепотама коју нам доноси припремили смо карневал у част јесени.

Ученици од 1. до 4. разреда, заједно са својим учитељима, су припремили маске у облику круна, обојених мајица, јесењих плодова, кишобрана, листова у најтоплијим бојама, кишобрана и шешира. Маскирали су се и кренули у шетњу, у прави „Јесењи карневал“, који је кренуо из дворишта Школе, а затим у колони до Факултета драмских уметности.

Наш домаћин, на ФДУ је био глумац и професор Срђан Каравновић. Срдачно нас је дочекао и поздравио, а затим смо заједно с њим кренули у обилазак Факултета. Имали смо част да видимо позорницу, учионицу, односно вежбаоницу за студенте. Домаћинје ученицима на веома занимљив и близак начин објаснио како функционише факултет, како студенти уче да постану глумци и како изгледају њихова предавања и вежбе. Сви смо уживали слушајући, а ученици су учествовали у разговору и постављали бројна, занимљива питања. Обишли смо просторије факултета где смо видели фотографије наших познатих глумаца, изведених представа и филмова.

Многи наши ученици су исказали жељу да и сами постану студенти Факултета драмских уметности и глумци.

„Јесењи карневал“ је реализован у току два дана по групама, у четвртак, 1. октобра и у петак, 2. октобра 2020. године, а у складу са мерама заштите и превенције од ширења вируса.

Јована Бркљач,

руководилац Тима за маркетинг школе

Фотографије " Јесењи карневал " можете погледати на нашој страници ГАЛЕРИЈА или ОВДЕ

СВЕ НОВОСТИ