ДЕЧЈА НЕДЕЉА У "ОШ РАТКО МИТРОВИЋ"


05.10.2021.

Пријем ученика у дечју организацију "Пријатељи деце Србије"

Наша школа сваки дан посвећује пажњу деци, али активности у току Дечје недеље имају посебан значај. Ђаци прваци су постали чланови дечје организације „Пријатељи деце Србије“, то нам је посебно драго. Свечани тренутак за сваког првака одиграо се 5.10. 2021. године. Поштовали смо правила и све епидемиолошке мере, али смо успели и да уживамо и покажемо деци да Дечји савез значи другарство и љубав.

Директорка школе је ученицима уручила „Добродошлицу“ и беџ које је Школа поручила од организације „Пријатељи деце Србије“, а након тога је са ученицима разговарала о значају Дечје недеље и начину како је обележавамо. Поред директорке школе, ученицима се обратила и школски психолог, која им је том приликом указала на одговорност коју породица и школа имају у заштити деце и остваривању њихових права. Свечано и озбиљно, а опет топло и с пуно љубави, деци је речено да је школа њихово место пријатељства и среће.

Ученици другог разреда су са својим учитељима за наше прваке припремили здраву ужину - „воћне штапиће“. Шарени здрави залогаји одлично су пристајали уз стихове песме „Степенице“, аутора Гордане Малетић, које су им читали учитељи у знак добродошлице. У сваком одељењу првог разреда има ученика који су одлични читачи, па су и они показали своје вештине читања.

У току свечаности, ученици су искористили прилику да отпевају песму по избору.

Учитељице у продуженом боравку су са својим ученицима калиграфским словима исписале имена првака на обележивачима за књиге. Сваки ђак првак је на паноу, читајући имена, тражио своје име исписано на обележивачима.Срећа што је прочитао, а срећа и што је добио поклончић.

Драги наши прваци, надамо се да смо вам данашњи дан, који је само један мали делић онога што је Школа припремила у склопу Дечје недеље, учинили лепим и забавним и да ће вам остати у лепом сећању.

Руководилац Тима за маркетинг школе,

Маријана Вулевић

Галерију слика ДЕЧЈА НЕДЕЉА У "ОШ РАТКО МИТРОВИЋ" можете погледати на нашој страници "Галерија" или ОВДЕ

СВЕ НОВОСТИ