САРАДЊА СА ШКОЛОМ „МАРКО ОРЕШКОВИЋ“


18.11.2021.

САРАДЊА СА ШКОЛОМ „МАРКО ОРЕШКОВИЋ“- пример добре праксе

Наша калиграфска секција развија се већ три године. Имамо све више заинтересоване деце која своје идеје спроводе у дело. Уз велику подршку директорке школе,наши калиграфи имају могућност да стварају дела која су веома занимљива и примећена. Писали смо до сада по платненим торбама, шперплочи и керамичким шољама. На продајнм изложбама учимо прве кораке предузетништва, а што је најбитније, дружимо се и јачамо тимски рад.

Сарађујемо са ученицима од првог до четвртог разреда, са историјском секцијом, ликовном секцијом, домаћинством и ученицима који похађају верску наставу. У калиграфији смо препознали везу, па смо одлучили да наше знање и вештину поделимо и са ученицима ван наше школе. То су наши другари из Основне школе „Марко Орешковић“.

У четвртак, 18.11.2021. године, посетили смо школу „Марко Орешковић“. Циљ је био да наши ученици, већ успешни калиграфи, покажу прве покрете својим друговима. Наставница српског језика Бојана Данчула Дејановић, руководилац секције, одржала је кратко предавање ученицима и остварила контакт са колегиницом Ђурђом Стокић, наставницом верске наставе, која ће водити калиграфску секцију у школи „Марко Орешковић“. Светлана Милутиновић, наша директорка, упознала је колеге с чињеницом да је подршка и подстицај школе веома битна карика у настанку и стварању овако занимљиве и успешне школске праксе. Директорке су се договориле о заједничким пројектима и сарадњи која је овог дана тек почела, а наставиће се успешно и плодотворно.

Сви смо имали исти утисак – калиграфија нас је повезала и показала да се магија ствара када се удружимо. Прве радове ученика ментора и њихових другара чуваћемо као дивну успомену.

Бојана Данчула Дејановић,

наставник српског језика и књижевности

Галерију слика "САРАДЊА СА ШКОЛОМ „МАРКО ОРЕШКОВИЋ" можете погледати на нашој страници "Галерија" или ОВДЕ

СВЕ НОВОСТИ