НАУЧНО – СТРУЧНА МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА У САРАЈЕВУ – УМРЕЖАВАЊЕ ОБРАЗОВАЊА


03.12.2021.

„ УМРЕЖАВАЊЕМ КА КВАЛИТЕТУ 2“

У организацији Центра за учење, едукацију и развој креативности „Мина“ Чачак и туристичке организације „Лазена“ из Чачка, а са циљем обезбеђивања квалитета у раду наше школе били смо учесници Међународне научно-стручне конференције у Сарајеву под називом „САРАЈЕВО – УМРЕЖАВАЊЕ ОБРАЗОВАЊА“,„УМРЕЖАВАЊЕМ КА КВАЛИТЕТУ 2“.

Концепт учења под називом „Вештина калиграфског покрета“ представиле су наставница српског језика и књижевности Бојана Данчула Дејановић, учитељица Татјана Крсмановић и директор школе Светлана Милутиновић. Вишегодишње контуинуиранеактивности у оквиру калигафске секције и њени продукти су представљени кроз стручни рад, видео презентацију и предавање о могућностима јачања кључних компетенција спајањем традиције и савременог предузетништва. Са поносом можемо рећи да је у ери дигиталне револуције наш концепт који се базира на развоју фине моторике и манулених вештина привукао пажњу и одобравање присутних учесника. Организаторима и предавачима конференције смо поклонили шоље и торбе од јуте украшене вештином калиграфског писања наших ученика.

Током трајања конференције имали смо прилику да слушамо предавања истакнутих предавача из области образовања са простора Србије и Босне и Херцеговине, а пре свега предавање истакнутог професора др Рефика Шећибовића, дугогодишњег помоћника миистра просвете Републике Србије који је говорио о управљању образовањем у доба неизвесности. Поред професора Шећибовића, предавање о комуникацији у кризним ситуацијама је одржала проф.др Маријана Шећибовић која је дуги низ година била начелник школске управе Kрушевац, док је испред Националне агенције за јавну управу изузетно важно предавање о значају професионалног развоја руководилаца и директора у образовању одржала дипл.андрагог Снежана Павловић. О реформама образовања у БиХ нам је говорио Намир Ибрахимовић, директор ОШ „Сафвет бег- Башагић“ у Сарајеву.

Другог дана конференције смо присуствовали представљању примера добре праксе које је представило око двадесетак различитих предшколских установа и основних школа са територије Србије и Бих, након чега смо посетили ОШ „Сафвет бег - Башагић“ где смо у неформалном разговору разменили искуства из свакодневног живота школе са директором и осталим запосленима. Том приликом директорка наше школе је сарајевској школи уручила поклоне – слику, торбу и шољу, такође, рад наших ученика.

Поред активног учешћа у конференцији, сам пут од Београда до Сарајева је био конципиран као студијско путовање, па смо уз предавања стручног водича обишли Златибор, Вишеград, посетили мост на Дрини, Андрићград, као и знаменитости Сарајева.

Посебна нам је част да је значај конференције препознао и Међународни центар за пренос знања из Љубљане у Словенији, па смо као учесници стекли и ЕВРОПСКИ СЕРТИФИКАТ.

Изузетно нам је задовољство што смо били део овог регионалног стручног скупа посвећеног образовању и овом приликом се захваљујемо свима који су нам помогли и који су нас подржали у овом стручном усавршавању.

Татјана Крсмановић, професор разредне наставе

Галерију слика "НАУЧНО – СТРУЧНА МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА У САРАЈЕВУ – УМРЕЖАВАЊЕ ОБРАЗОВАЊА " можете погледати на нашој страници "Галерија" или ОВДЕ

СВЕ НОВОСТИ