ЗАСАДИ ДРВО - ГЛЕДАЈ КАКО РАСТЕМО ЗАЈЕДНО


28.02.2022.

Највећа акција садње стабала у Србији под називом „Засади дрво“ има за циљ очување животне средине и одрживи развој друштвене заједнице. Поред пошумљавања, циљ акције је и едукација и подизање друштвене свести о значају екологије.

Наша школа је била један од активних учесника у реализацији треће фазе пројекта „Засади дрво“ . У четвртак, 24. фебруара 2022. године ученици сва три одељења првог разреда су током наставног дана засадила три саднице Белог бора у школском дворишту. Пре садње ученици су са својим учитељима разговарали о активностима које је потребно реализовати као припрему за садњу, а домар школе је заједно са ученицима припремио све што је неопходно да се садња реализује. Након што су са домаром припремили место за садњу, свако одељење првог разреда је засадило свој Бели бор. Саднице ће домар школе у наредним данима оградити украсним летвицама како би, не само лепше украсили школско двориште, него и саме саднице додатно заштитили.

Учитељица другог разреда, Марина Батес, је одржала предавање ученицима о значају биљака за човека са посебним нагласком на значај очувања животне средине. Ученици су поред нових знања о очувању животне средине добили и јасне инструкције о неопходном даљем ангажману и начину старања о засађеним стаблима. Договорено је да свако одељење направи свој план и распоред задужења које ће се извршавати како би Бели бор растао заједно са нама!

Татјана Крсмановић

Галерију слика "ЗАСАДИ ДРВО - ГЛЕДАЈ КАКО РАСТЕМО ЗАЈЕДНО " можете погледати на нашој страници "Галерија" или ОВДЕ

СВЕ НОВОСТИ