ПОСЕТА НАРОДНОМ МУЗЕЈУ У КИКИНДИ


24.03.2022.

У четвртак 24.3.2022. године посетили смо Кикинду. Светлана Милутиновић директор школе, Јасна Глушац (наставница историје), Татјана Крсмановић (учитељица) и Бојана Данчула Дејановић (наставница српског језика) са ученицима од 5 до 8 разреда који су чланови калиграфске секције обишли су Народни музеј Кикинда, млин „Сувачу“ и музеј теракоте „Тера“. Циљ посете било је умрежавање школа са установама културе, учење ван учионице, повезивање рада секције са радом музеја. Наш домаћин, кустос и музејски педагог Драган Киурски, учинио је да се на најбољи начин упознамо са овим дивним банатским градом, његовом културом и историјом.

Како смо повезали рад секције са музејом?

Имали смо фантастичну радионицу – детективску игру под називом „Од А до Ш“. Ученици су добили радни лист са 30 појмова. Сваки појам су тражили по музеју и на тај начин учили. Када су завршили, изабрали су појмове који су им се највише свидели и калиграфски их исписали, а натписе оставили музеју за успомену.

Доживљај је био упознати се са старим млином – „Сувачом“. Реткост, чиме се Кикинда може поносити – стари млин који представља праву мистерију физике 19 века.

На крају дана – музеј теракоте. У музеју „Тера“ шетали смо међу скулптурама, дивили се различитости облика и величина.

Вратили смо се богатији за дивно искуство, за многа нова знања, за доказ да секција повезује невидљивим мостовима, за много осмеха и нова пријатељства.

Бојана Данчула Дејановић,

руководилац калиграфске секције

Галерију слика "ПОСЕТА НАРОДНОМ МУЗЕЈУ У КИКИНДИ" можете погледати на нашој страници "Галерија" или ОВДЕ.

СВЕ НОВОСТИ