БЕОГРАДСКА ФИЛХАРМОНИЈА


06.04.2022.

Концерти за децу ,,Генијална деца која мењају свет“

Свако ко је у великом свету уметности померио постављене границе заслужује поштовање, дивљење и велику част у његово име.

Овога пута посебну пажњу су заслужила деца која су својим талентом стварала музику која се и дан данас слуша, учи у школама и увек је присутна свуда око нас.

Како би се ученици наше школе упознали са музичком уметношћу на прави начин посетили су „Београдску филхармонију“. Ученици од 1. до 4. разреда су у среду 6. априла 2022. године у пратњи својих учитеља слушали концерт у „Београдској филхармонији“. Кроз упознавање са музичким генијалцима који су променили наш свет водила их је филхармоничарка Славица Перић са мистериозном саговорницом, Миом Мићић. Кроз њихов разговор ученици су се упознали са животом и делом композитора Моцарта, Бетовена, Менделсона и Сен Санса. Након кратког разговора о сваком композитору следило је извођење уметничких композиција: ,,Симфонија број 1“, ,,За Елизу“, ,,Сан летње ноћи“ и ,,Лабуд“. Интеракција са ученицима о свакој одслушаној композицији уследила је након слушања. Ученици су били изузетно одушевљени, активни и мотивисани за разговор. Износили су свој доживљај и емоцију након сваке композиције, а атмосфера је била чаробна. Такође, ученици су имали прилику да уз пратњу оркестра отпевају композицију ,,Ода радости“. Највећи утисак на ученике оставила је композиција ,,Сплав ловаца на диносаурусе“, чије извођење је у одређеним тренуцима пратила вриска ученика, јер је сама композиција живахна, узбудљива и енергична. Ово дело створила је Миа Мићић, тинејџерка која живи у Њујорку, а самим тим се уписала на листу ,,Генијална деца“.

Након сат времена узбуђења, уживања, радости и посебних емоција ученици су се вратили у школу где су кроз разговор са својим учитељима разменили своје утиске о музици која је померила границе. Оваква музика нас је инспирисала да и даље наставимо да упознајемо музику коју су стварали врхунски светски композитори, јер ће у будућности можда баш неки ученик наше школе показати таленат и уписати се на листу Генијалне деце која мењају свет.

Ученици са нестрпљењем очекују следећу посету „Београдској филхармонији“!

Маријана Вулевић,

руководилац Тима за маркетинг

СВЕ НОВОСТИ