V МЕЂУНАРОДНА НАУЧНО – СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА


21.04.2022.

V Међународна научно – стручна конференција „Школе и музеји“

„Educa izobraževanje“ – Копар, Словенија – од 21.4. до 24.4.2022. године

Поносно Вас обавештавамо да смо били активни учесници ове научно – стручне конференције. Учесници су били из свих земаља региона, из различитих установа образовања и културе. Веома професионална организација, стручна предавања, примери добре праксе, умрежавање, рад на подизању квалитета образовања, културни садржаји, обележили су три дана конференције.

Нашу школу представљале су Светлана Милутиновић, директор школе, Татјана Крсмановић, професор разредне наставе и Бојана Данчула Дејановић, професор српског језика и књижевности. Присутне су упознали са свим што раде у школи, а има везе са повезивањем школа и музеја, као и примерима добре праксе. Рад и презентација који су пратили излагање објављени су под називом „Вештина калиграфског покрета“. Остварени су значајни контакти, договорена сарадња са установама из Србије, али и из региона. Посебно нам је драго што је сарадња са Основном школом „Марко Орешковић“ представљена на овом скупу, чији су учесници били и представници ове наше новобеоградске школе.

Поред рада, активности и радионица, послеподневни часови су били резервисани за неформална и пријатељска дружења, као и за обилазак околних градова Пирана и Порторожа и установа културе.

Сјајно искуство, сада већ можемо рећи и традиционално, јер смо прошле године учествовали на четвртој онлајн конференцији у Цељу. Наше представнице су се вратиле инспирисане новим идејама и сјајним контактима.

Бојана Данчула Дејановић,

настаница српског језика и књижевности

Галерију слика "V МЕЂУНАРОДНА НАУЧНО – СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА" можете погледати на нашој страници "Галерија" или ОВДЕ.

СВЕ НОВОСТИ