ДЕЧИЈА НЕДЕЉА У ОШ „РАТКО МИТРОВИЋ“


07.10.2022.

У нашој школи Дечија недеља испраћена је осмехом, игром, песмом, као и богатим и разноврсним програмом. Деца су уживала у сваком дану ове недеље, били су весели, насмејани, раздрагани.

Дечију недељу започели смо спортском активношћу „Полигон препрека“, деца су радо учествовала, показала су своје способности, такмичарски дух и сјајне резултате.

Одржан је поетски сусрет са песником Радиславом Јовићем, где су кроз разговор и песму, ученици упознати са стваралаштвом овог уметника, његовим радом, као и појединости живота које су пробудиле велико интересовање деце.

Песник је ђацима представио своје две збирке песама: „Царство спорта“ и „У чему је фора“. Уживали су заједно читајући их. Било је забавно и весело, дружење је протекло у дивној атмосфери.

Након сусрета са поменутим песником, организован је Пријем првака у дечју организацију „Пријатељи деце Србије“. Свечаност је започета топлом добродошлицом директора школе, док је психолог разговарао о дечијим правима, дужностима и обавезама. Две ученице 8. разреда рецитовале су стихове за прваке, док су их они пажљиво слушали. На крају свечаности ученици су добили међаше за књиге са својим именима које су исписали наши калиграфи, као и здраву воћну ужину коју су припремили ученици другог разреда са својим учитељима.

Шетња до Дома Културе „Студенски град“, док под ногама шушти бакарно лишће, како би ученици одгледали представу „Тајна бакиног таванчета“ био је прави избор за наше ђаке. Уживали су у представи, смејали се, певали, сазнали шта све бакино таванче може да сакрије... У школу су се вратили пуни утисака, а касније су те исте утиске поделили са својим родитељима, бакама, декама.

Дечију недељу затворили смо манифестацијом „Јесењи карневал“ и шетњом до наших комшија, до ОШ „Ђуро Стругар“. Ученици су представили своје јесење костиме који су дочарали магичну и златну јесен.

Хвала свима који су учествовали! До следећег октобра!

Руководилац Тима за маркетинг,

Даница Качавенда

Галерију слика "ДЕЧИЈА НЕДЕЉА У ОШ „РАТКО МИТРОВИЋ“" можете погледати на нашој страници "Галерија" или ОВДЕ.

СВЕ НОВОСТИ