НАШИ ПРВАЦИ НА ИЗЛЕТУ


21.10.2022.

На излет смо се упутили у петак, 21. октобра 2022. године.Пратило нас је јесење сунце, па смо успели да испунимо све планиране садржаје. Три одељења првог разреда, заједно са својим учитељицама нестрпљиво је чекало прво заједничко путовање.

Кренули смо у јутарњим сатима. Прво одредиште је била Сремска Митровица. Обишли смо Царску палату – Сирмиум, грађевински комплекс који је један од најважнијих археолошких налазишта у Сремској Митровици. Затим смо обишли Музеј Срема, где смо љубазно дочекани од стране кустоса који су нам детаљно представили све музејске заниљивостии прилагођено узрасту деце.

Око поднева стигли смо у Засавицу, специјални резерват природе. Сви смо остали затечени лепотом природе, мноштвом животиња, разноликом флором и осталим занимљивостима које су нас дочекале. Резерват Засавица је изузетно богат разноврсним биљкама, постоји око 600 различитих врста биљака. Обилазак је употпунила вожња бродом која нас је обогатила за многе информације које смо чули од водича док смо пловили кроз ову дивну мочвару.

Кратак предах за ручак, а затим наставак уживања у осталим садржајима Засавице као и спортским активностима.

Лепоте Срема смо напустили у касним послеподневним сатима препуни снажних утисака о природи која је чаробна, а налази се надомак нашег града! Сви смо се сложили да ћемо се опет вратити у ову богату оазу биљака и животиња.

Маријана Вулевић,

учитељица 1/3 одељења

Галерију слика "НАШИ ПРВАЦИ НА ИЗЛЕТУ“" можете погледати на нашој страници "Галерија" или ОВДЕ.

СВЕ НОВОСТИ