КОНВЕНЦИЈА О ПРАВИМА ДЕТЕТА


18.11.2022.

У петак 18.11.2022. године наша школа угостила је представнике канцеларије Заштитника грађана као и представнике РТС-а, чији је главни задатак био снимање емисије о радионици коју су овом приликом припремили наши парламентарци. Они су почетком септембра били део Панела младих саветника за заштитника грађана, чија је главна улога била да пренесу Заштитнику теме које су важне деци и младима, укажу на проблеме са којима се сусрећу, представе своје идеје и покрену питања која су од значаја за побољшање положаја деце и младих у Србији.

Учешћем на овом панелу наши млади ученици упознали су се са значајем постојања институције и канцеларије градског Омбудсмана. Упућени су у то да је одлуком о оснивању Заштитиника грађана предвиђено стварање независног и самосталног органа чије је главно задужење да штити права грађана и грађанки, као и да се стара о заштити и унапређењу људских и мањинских права и обавеза.

Имајући све ово у виду, нашим младим парламентарцима задатак није био лак, али су као и много пута до сада показали своје умеће и знање да својим млађим другарима приближе ову наизглед тако једноставну тему. Након кратког предавања о Панелу и Конвенцији о правима детета ученици осмог разреда су задали пар задатака својим млађим другарима као што су играње квиза кахут али и прављење паноа са темом Сазнај своја права. Сјајну атмосферу на часу само делом могу да дочарају слике које следе. Свака част нашим младим парламентарцима! Поносни смо на њих и са нестрпљењем очекујемо емитовање емисије на националној телевизији које се очекује крајем године.

Галерију слика "КОНВЕНЦИЈА О ПРАВИМА ДЕТЕТА" можете погледати на нашој страници "Галерија" или ОВДЕ.

СВЕ НОВОСТИ