КВИЗ ЗА ДЕЦУ "НАУЧИ СЕ, ЧОВЕЧЕ - САОБРАЋАЈНИ ЗНА(Л)ЦИ"


23.11.2022.

Наша школа је у петак, 23. новембра 2022. године, била домаћин квиза за децу под називом "Научи се, човече - Саобраћајни зна(Л)ци". Ђаци и колектив ОШ „Ратко Митровић“ угостили су ученике новобеоградских школа: ОШ „Радоје Домановић“, ОШ „Ђуро Стругар“ и ОШ „Лаза Костић“.

Такмичаре из ових школа су кроз игру водила два модератора који су користили апликацију са питањима и понуђеним одговорима из области безбедности саобраћаја. Давањем тачних одговора такмичари су напредовали кроз игру, крећући се по полигону до циља.

Савремен, интерактиван и динамичан квиз одржан је под покровитељством Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и ЕТМ продукције.

Представник Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, овом приликом, доделио је захвалнице школама учесницима у такмичењу, као и општини Нови Београд.

У квизу учествују основне школе из 16 општина на територији Републике Србије, а замишљен је тако да се квалификације одрже у локалним самоуправама (општинама или градовима) где се четири школе у једној локалној самоуправи надмећу за квалификацију у четвртфинале, а затим полуфинале и финале квиза. Тим једне школе има три играча (5, 6, 7. разред) и капитена (8. разред).

Основни циљ такмичења је популаризација и афирмација познавања правила у саобраћају међу децом узраста од 5. до 8. разреда, кроз интерактиван и забаван садржај и уз неговање такмичарског духа.

Честитамо нашим ученицима који су показали завидан ниво знања и својом победом обезбедили даље учешће у такмичењу.

Наставници технике и технологије,

Маријана Мркаљ и Ненад Влајковић

У галерији можете видети део атмосфере са квиза

"НАУЧИ СЕ ЧОВЕЧЕ - САОБРАЋАЈНИ ЗНА(Л)ЦИ"!

СВЕ НОВОСТИ