СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ШКОЛСКЕ СЛАВЕ СВЕТОГ САВЕ


27.01.2023.

У петак, 27. јануара 2023. године, у нашој школи је традиционално обележена школска слава Свети Сава. Након две тешке пандемијске године у холу школе је одржана Свечана академија у част првог српског просветитеља, архиепископа и књижевника. Школски хол је одзвањао дечјим гласовима, жамором публике и наставничким упутствима пре почетка саме свечаности. Приредбу је својим присуством увеличао велики број ученика, родитеља, запослених у школи, пензионера и пријатеља наше школе. Свечаност је почела извођењем Светосавске химне, сви су стајали и уживали у свечаном хорском певању. Ученици су се у духу светосавља окупили око свештеника и уследило је сечење славског колача.

Након топлих и моћних речи свештеника, директор школе Светлана Милутиновић је поздравила све присутне, честитала је славу свим ђацима школе, њиховим родитељима, као и колегама који су сада запослени, али и онима који су свој радни век провели у школи. У емотивном говору истакла је значај заједништва, тимског рада, исказивању љубави у раду са децом и посвећености у том раду, а да нам свакодневно пут осветљавају мудре мисли којих треба да се напијемо „Са Савиног извора“ што је била и тема овогодишње Свечане академије. На овај највећи дан у животу школе треба да будемо окренути једни према другима и да сваки дан усвајамо позитивне животне вештине које ћемо да уткамо у наше ђаке.

Извођачи програма су свечано и достојанствено рецитовали стихове посвећене Светом Сави. Извели су неколико драмских текстова којима су дочарали лик и дело светитеља, а хор и групе певача су певали најлепше песме о мудрости Светог Саве и значају његовог просветитељског рада.

Жито и славски колач је саставни део послужења, тако да су се сви ученици послужили на крају овог свечаног догађаја у школи.

Срећна слава драга децо и драге колеге!

Живели!

Директор школе,

Светлана Милутиновић

Галерију слика „СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ШКОЛСКЕ СЛАВЕ СВЕТОГ САВЕ“ можете погледати на нашој страници "Галерија" или ОВДЕ.

СВЕ НОВОСТИ