ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ЗА 2023/2024. ШКОЛСКУ ГОДИНУ


20.03.2023.

Упис у први разред основне школе обавезан је за децу која на дан 1.9.2023. године имају најмање 6 година и 6 месеци, а највише 7 година и 6 месеци (односно деца рођена од 1.3.2016. до 28.2.2017. године).

Заказивање термина за процену зрелости и тестирање детета за полазак у школу врши родитељ детета преко портала еУправа, услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у основној школи. Услуга на порталу биће активна од 20. марта до 31. маја 2023.године.

По изабраном термину од стране родитеља комплетна процедура уписа и тестирања завршава се у школи истог дана, при чему родитељ НЕ ПРИБАВЉА документа самостално у папирној форми, већ се документа повлаче из базе података истог тог дана (изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара или у војној здравственој установи, биће потребно да га родитељ донесе у школу).

За упис су потребни следећи документи, који се прибављају на лицу места, у школи, на дан тестирања детета и уписа детета у школу:

* лекарска потврда да је дете способно за упис у школу

* уверење да су похађали обавезни предшколски програм (а потврда да дете похађа предшколски програм се доставља приликом уписа детета у школу – доноси родитељ).

* пријава боравка са тачном адресом становања

* податак о јединственом матичном броју детета и јединственом матичном броју родитеља

Испитивање и процену зрелости детета пред полазак у школу обавља школски психолог, а упис детета секретар школе.

Упис деце у први разред реализује се oд 1. априла 2023. године и траје до 31.05.2023. године.

УПРАВА ШКОЛЕ

Београд, 20.3.2023. године

Цео садржај можете такође преузети ОВДЕ.

СВЕ НОВОСТИ